Skogskollo för tjejer

Är du tjej och nyfiken på skogens möjligheter? Välkommen till skogskollo för tjejer!

Under några härliga dagar i augusti får du chans att pröva på olika aktiviteter med skogen som tema. På programmet finns allt från att köra skogsmaskin till att skapa med material från skogen och självklart att leka, grilla och umgås med nya vänner! Du får också möta spännande människor och företag som arbetar med skogen på olika sätt.

Kollot pågår under tre dagar sista veckan under sommarlovet 2015, 11-13 augusti, och vänder sig till tjejer som börjar årskurs 5 och 6 till hösten - födda 2003-2004.

Vi som anordnar Skogskollo är Skogstekniska klustret i Vindeln, Skogen i Skolan i Västerbotten och Västernorrland. Vi har också stöttning av en massa Skogskollokompisar! Läs mer om dem här.



Årets kolloledare

Låt oss få presentera det härliga gäng som kommer att hälsa tjejerna välkomna i Västerbotten och Västernorrland i sommar!

Maja Agnemo

Maja har varit med på tre kollon tidigare och har även jobbat som lärare i friluftsliv. Hon är utbildad psykolog men är minst lika stolt över att vara svampkonsulent. Skogen och naturen är det bästa som finns och hon sover helst ute. Maja är en av kolloledarna i Västerbotten.
Matilda Olofsson

Matilda är jägmästare och är helst i skogen både på jobbet och fritiden. Nu på sommaren blir det mycket bärplockning i skogarna kring Umeå. Matilda har tidigare varit ledare på en skogskurs för tjejer i Skinnskatteberg samt arbetat med ungdomar i Arboretum Norr. Matilda är en av kolloledarna i Västerbotten.
Nicole Nordström

Nicole har skog, jakt, jakthundar och trav som största intressen. År 2012 gick hon ut gymnasiet på Skedomskolan! Hon har alltid varit intresserad av skogsbruk och allt som hör skogen till. Just nu jobbar hon med avverkningsplanering. Nicole är en av kolloledarna i Västernorrland.
Caroline Wågberg

Caroline är skogskonsulent och jobbar på Skogsstyrelsen främst med rådgivningsfrågor. Hon är också samordnare för Skogen i Skolan Västernorrland. Hon är scout sedan barnsben, scoutledare och har dessutom skogsmulleledare i sitt CV. Caroline är en av kolloledarna i Västernorrland.
Agneta Norrgård

Agneta är härligt kreativ och driver sitt eget företag, Agnetas ABC (arts, books, creativity). Hon ger bland annat boktips i P4, leder konstkurser och har jobbat med Pysselskogen på SVT. Hon har tidigare jobbat på förskola. Agneta är en av kolloledarna i Västernorrland.


Intresseanmäl dig till Skogskollo 2016

Skogskollo 2015 är fullbokat men ni kan intresseanmäla er till Skogskollo 2016. Vi planerar att anordna ett Skogskollo i Västernorrland (Sollefteå) och ett i Västerbotten (Burträsk) sista veckan innan skolan startar. Skogskollo 2016 kommer anordnas för tjejer födda 2004 och 2005. Din intresseanmälan innebär att vi återkommer till dig via e-post under våren 2016 med besked om när anmälan öppnar så att du inte riskerar missa när du kan gå in och anmäla dig. Anmälan är alltså inte bindande. Här lämnar du in din intresseanmälan!.

 

 

facebook icon

Följ Skogskollo på Facebook!

 • Anmälan Skogskollo

  Skogskollo 2015 är fullbokat, men nu kan du intresseanmäla dig till kollo 2016!



 • Skogskollo i media

  Läs mer om skogskollo för tjejer via medias bevakning 2014.




 • Program 2015

  Här kan du läsa information om, och programmet för, 2015 års skogskollo för tjejer.



 • Kontakt

  Kontakta oss gärna om du har några frågor.