Skogskollo för tjejer

Är du tjej och nyfiken på skogens möjligheter? Välkommen till skogskollo för tjejer!

Under några härliga dagar i augusti får du chans att pröva på olika aktiviteter med skogen som tema. På programmet finns allt från att köra skogsmaskin till att skapa med material från skogen och självklart att leka, grilla och umgås med nya vänner! Du får också möta spännande människor och företag som arbetar med skogen på olika sätt.

Kollot pågår under tre dagar med två övernattningar, 12-14 augusti 2014, och vänder sig till tjejer i Västerbotten och Västernorrland som börjar årskurs 5, 6 och 7 till hösten.

Vi som anordnar Skogskollo är Skogstekniska klustret i Vindeln, Länsstyrelsen Västerbotten, Mera Skog i Västerbotten, Norra skogsägarna, Skogen i Skolan i Västerbotten och Västernorrland samt Swedbank.


Inbjudan - Hur utvecklar vi Skogskollo?

Skogskollo för tjejer har arrangerats tre år i rad och fått ett mycket positivt mottagande. Nu vill vi utveckla och sprida konceptet. Därför bjuder vi in intressenter för att diskutera framtida finansiering och organisation av Skogskollo. Vill du följa med Skogskollo in i framtiden? Välkommen!
Tid: 23 oktober 2014, 10.00 till ca 15.00
Plats: Umeå
Anmälan: via länken korta.nu/skogskollo
Sista anmälningsdag: 20 oktober
Läs mer i inbjudan


Vad tyckte deltagarna 2014?

Läs utvärderingsrapporten för Skogskollo 2014 här:
Utvärderingsrapport 2014


Intresseanmälan Skogskollo 2015

Nu kan du intresseanmäla dig till Skogskollo 2015. Vi planerar att anordna ett Skogskollo i Västernorrland (Sollefteå) och ett i Västerbotten (Burträsk) sista veckan innan skolan startar. Anmälan sker via ett formulär där du ange till vilket kollo din intresseanmälan i första hand gäller. Så snart anmälan öppnar under våren 2015 återkommer vi med en förfrågan och du kan då välja om du vill delta. Anmälan är alltså inte bindande. Intresseanmälan skickas in via vår anmälningssida.


Skogskollo i media 2014

Intresset för Skogskollo för tjejer är stort! Inte nog med att alla platser till kollot 2014 fylldes rekordsnabbt, mediabevakningen under själva kollot var även stor. Vi har samlat artiklar, tv-inslag och radioinslag så att alla nyfikna kan läsa om kollot och se fler bilder från sommarens härliga kollodagar.

Läs mer

 


 

 

facebook icon

Följ Skogskollo på Facebook!

 • Skogskollo i media

  Läs mer om skogskollo för tjejer via medias bevakning 2014. • Program 2014

  Här kan du läsa information om, och programmet för, 2014 års skogskollo för tjejer.


 • Skogskollo 2015

  Nu kan du intresseanmäla dig till Skogskollo 2015. Intresseanmälan skickas in via vår anmälningssida.

 • Kontakt

  Kontakta oss gärna om du har några frågor.